30. 4. 2005

Výběr se zúžil!!!

30.04.2005 07:43 - 08. Volba ředitele Českého rozhlasu -trvalý odkaz

Výběr se zúžil!!!

Rada Českého rozhlasu pracuje!
Seznam kandidátů, postoupivších do druhého kola výběrového řízení na generálního ředitele Českého rozhlasu:

ing. Václav Kasík, Richard Medek, Mgr. Alexandr Pícha.
Komentáře
[1]30.04.05 08:02:16mluvka Tomáš
Považuji to za docela dobrou volbu. Všichni tři jsou zkušení, dva pracují na manažerských pozicích v současném rozhlase, třetí prošel veřejnoprávní i soukromou televizí. Teď je to už jen o tom, zda bude Václav Kasík potvrzen ve své funkci či nikoli.

22. 4. 2005

Vyjde Evropská ústava

22.04.2005 23:55 - 06. Politika -trvalý odkaz

Vyjde Evropská ústava

Dnes jsem se dozvěděl v jednom pražském knihkupectví, že  2.května vyjde Evropská ústava. Tedy asi návrh, protože ještě nebyla odhlasována. Vydá ji jedno ostravské nakladatelství, tak se máme na co těšit. První květnový týden!
Komentáře
[1]25.04.05 01:57:23Point*
Evropska ustava je davno na internetu volne k prostudovani...
[2]25.04.05 08:17:39mluvka Tomáš
Možná, že byste se tomu divil, pane Pointe, ale stále jen menšina Čechů má internet. Většina z těch, kteří ho používají, ho mají k dispozici v zaměstnání. Nevím, čím se živíte vy, ale nepovažuji za správné, aby se lidé seznamovali s Evropskou ústavou v zaměstnání a nepracovali. Proto je dobře, že Evropská ústava vyjde v tištěné formě.
[3]25.04.05 11:55:17Point*
Nevim jak v CR, ale v USA jen tezko bude nekdo v praci surfovat na internetu. Lehce by o ni prisel. Mozna vam to pripadne divny, ale i ja se zivim obcas praci. Forma "ustavy" v jakekoliv podobe, tak jak je napsana rozhodne nepatri k zazivnemu a lehce pochopitelnemu cteni. Ostatne stejne jako cela EU. Ale nevidim v tom pro obcana CR problem. Po precteni dvou stranek ji stejne zahodi...Ceskemu obcanu jde totiz o jedine a sice o to, jak dostat z EU bezpracne finance, ostatni je vedlejsi... Odpovedel jsem vam i na "lebedove sajtu",(nevzalo mi to ale komentar a pocitam , ze v budoucnu ani nevezme :)) Patrne jste me tam spatne pochopil a podle toho se vyjadril. To neni dulezite, jsem na ruzne nazory a lidi zvykly...
[4]25.04.05 13:06:29mluvka Tomáš
Pane Pointe, přečetl jsem si váš komentář - byl tu 3x, bohužel však někam zmizel. Napsal jste - nevím jak v ČR, ale v USA... Já zase nevím, jak to chodí v USA, ale vím, jak to chodí v ČR - žiju tady od narození.
[5]25.04.05 13:12:42mluvka Tomáš
Pane Pointe, vy nevíte jak v ČR, ale to vím já. Já zase nevím, jak v USA. Tam asi nebudete o Evropské ústavě hlasovat.
[6]25.04.05 13:14:30Point*
2005-04-25 11:54:30 Point* Nevim jak v CR, ale v USA jen tezko bude nekdo v praci surfovat na internetu. Lehce by o ni prisel. Mozna vam to pripadne divny, ale i ja se zivim obcas praci. Forma "ustavy" v jakekoliv podobe, tak jak je napsana rozhodne nepatri k zazivnemu a lehce pochopitelnemu cteni. Ostatne stejne jako cela EU. Ale nevidim v tom pro obcana CR problem. Po precteni dvou stranek ji stejne zahodi...Ceskemu obcanu jde totiz o jedine a sice o to, jak dostat z EU bezpracne finance, ostatni je vedlejsi... Odpovedel jsem vam i na "lebedove sajtu",(nevzalo mi to ale komentar a pocitam , ze v budoucnu ani nevezme :)) Patrne jste me tam spatne pochopil a podle toho se vyjadril. To neni dulezite, jsem na ruzne nazory a lidi zvykly...
[7]25.04.05 13:23:03mluvka - Blabla
nějak ty komentáře nefungujou.
[8]26.04.05 11:20:50Lebeda
Referendum tu bude jen v případě, že bude zcela jasné, že se občané vyjádří pro. Proto říkám jsem proti. Názory pana Pointa budou vždy vítány. Jako odstrašující příklad.
[9]09.05.05 18:26:56Lebeda
Ty nezklameš...

Co říkali kandidáti na funkci generálního ředitele České televize

22.04.2005 17:54 - 08. Volba ředitele Českého rozhlasu -trvalý odkaz

Co říkali kandidáti na funkci generálního ředitele České televize

mezi nimiž byl i bývalý generální ředitel Českého rozhlasu
Vlastimil Ježek, popisuje Radek Dresler ve článku, který je psán poutavěji než dříve zmiňovaná studie Fakulty socialních věd UK o názorech kandidátů na funkci ředitele Českého rozhlasu z roku 1999. Článek Radka Dreslera se jmenuje Co řekli kandidáti na veřejném slyšení Rady ČT? a popisuje odděleně názory šesti kandidátů. Škoda, že mezi nimi není současný generální ředitel České televize Jiří Janeček.
Komentáře
Článek je bez komentářů

Doba i Český rozhlas se mění

22.04.2005 17:00 - 08. Volba ředitele Českého rozhlasu -trvalý odkaz

Doba i Český rozhlas se mění

Dnes jsem šel okolo budovy Českého rozhlasu v Praze na Vinohradské třídě. Na rohu této budovy byla dlouhá léta (od roku 1993?) prodejna s fotografickými potřebami a vyvoláváním obrázků FOTO SOVIČKA. V roce 1997 jsem si tam koupil svůj první kompaktní fotoaparát Olympus, který mi slouží do dnes. Loni jsem přemýšlel, že si koupím nový kompaktní fotoaparát, i zašel  jsem do FOTO SOVIČKA, ale prodejna už fotoaparáty na kinofilm více-méně neprodávala - prý dnes všichni kupují digitální fotoaparáty, prodejna se změnila v pouhou fotolaboratoř. Dnes jsem se pod nápisem FOTO SOVIČKA díval přes výlohu a videl jsem tam cédéčka a kazety. Tento týden se do těchto prostor přestěhovala reprezentační prodejna Českého rozhlasu, která do minulého týdne sídlila v miniaturních prostorách o několik metrů blíže ke hlavnímu vchodu do rozhlasu. Nevím, zda FOTO SOVIČKA zkrachovalo nebo  zda s ním Český rozhlas pouze neobnovil nájemní smlouvu. Jsem však rád, že v budově Českého rozhlasu bude mít jeho reprezentační prodejna důstojný, větší a světlý prostor. Vydavatelství Radioservis, které obhospodařuje produkci vydávání zvukových nahrávek z archivu Českého rozhlasu, bude mít důstojný prostor pro velkou zásovu dosud vydaných knih a zvukových nosičů. Prodejna zároveň změnila svůj název a jmenuje se dnes "Reprezentační prodejna Českého rozhlasu a České televize". Jistě se tedy můžeme těšit na rozšíření nabídky o pořady České televize.
Komentáře
Článek je bez komentářů

21. 4. 2005

Jaké byly názory kandidátů na funkci před 6 lety

21.04.2005 22:13 - 08. Volba ředitele Českého rozhlasu -trvalý odkaz

Jaké byly názory kandidátů na funkci před 6 lety

Z hlediska současného výběrového řízení na funkci generálního ředitele českého rozhlasu je zajímavé si přečíst, jaké byly názory některých kandidátů před šesti lety.
Zprávu na toto téma zpracovalo tehdy Centrum pro mediální studia Fakulty sociálních věd  UK. Koho to zajímá, může si tuto zprávu přečíst na stránkách rady Českého rozhlasu, klikne ZDE. Zpráva sumarizuje názory osmi kandidátů na generálního ředitele Českého rozhlasu z roku 1999, bohužel nebyly zahrnuty názory kandidáta, který byl na fukci vybrán, to jest názory současného generálního ředitele Českého rozhlasu Václava Kasíka.
Komentáře
Článek je bez komentářů

18. 4. 2005

Zápis z mimořádné schůze Rady Českého rozhlasu

18.04.2005 13:06 - 08. Volba ředitele Českého rozhlasu -trvalý odkaz

Zápis z mimořádné schůze Rady Českého rozhlasu,


Program byl hlasováním schválen.
Usnesení 34/05
Rada Českého rozhlasu doporučuje při vyřazení uchazečů na funkci generálního ředitele přijmout metodiku advokátní kanceláře HHŘ a spol.
(posouzení z hlediska, zda obsahují předepsané náležitosti a předepsané přílohy dle bodu 2 podmínek výběrového řízení).
Hlasování: 7 pro, 1 proti, 1 se zdržel


Pan Štěpán Kotrba požaduje vrátit návrh advokátní kanceláře HHK a spol. k doplnění o posouzení k bodu 3 podmínek výběrového řízení a ty, kteří nevyhověli všem bodům zadání, vyřadit.
Hlasování: 1 pro, 6 proti, 2 se zdrželi


Usnesení 35/05
Rada Českého rozhlasu na základě přijetí předchozího usnesení vyřadila z dalších kol výběrového řízení tyto uchazeče:
Milana Boušku, Rudolfa Antonína Brunera, doc. PhDr. Petra Saka, CSc., Vratislava Slavíka, Mgr. Jana Šmída.
Důvody budou sděleny jednotlivým kandidátům doporučeným dopisem.
Komentáře
Článek je bez komentářů

17. 4. 2005

Časový nesoulad zařazení příspěvků

17.04.2005 09:50 - 08. Volba ředitele Českého rozhlasu -trvalý odkaz

Časový nesoulad zařazení příspěvků

do kategorie "Nová volba ředitele Českého rozhlasu" vznikl tím, že jsem ji založil až 17.dubna a do té doby články, který jsem k tomuto tématu napsal nebyly zařazeny. Informace o schůzích Rady Českého rozhlasu jsem převzal z jejích internetových stránek a v jednotlivých příspěvcích jsou na ně také hypertextové odkazy (kliknutím na modře podtržený nadpis se lze dostat na zdroj). Zde uvádím jen to, co považuji za hodné prvořadé pozornosti.
   V podstatě by sem měl patřit také článek Jak jsem se nestal generálním ředitelem Českého rozhlasu, ale ten jsem napsal už před dvanácti lety, tak jsem ho zařadil do kategorie "To, co jsem napsal jinde".
Komentáře
Článek je bez komentářů

Seznam přihlášených kandidátů

17.04.2005 09:45 - 08. Volba ředitele Českého rozhlasu -trvalý odkaz

Seznam přihlášených kandidátů

Ing. Jiří Makovec, Ing. Michal Nikodem, Milan Bouška, Richard Medek, Ing. Václav Kasík, Mgr. Alexandr Pícha, Ing. Ivan Noveský, Ing. Jaroslav Zvára, Doc. PhDr. Petr Sak, CSc, PhDr. Ilja Šmíd, Ing. Jakub Papírník, Jan Šmíd, Dr. Milan Brunclík, Jiří Koubek, Jan Vávra, Rudolf Antonín Bruner, Vratislav Slavík.
Komentáře
Článek je bez komentářů

Zápis z 2. schůze Rady Českého rozhlasu

17.04.2005 09:33 - 08. Volba ředitele Českého rozhlasu -trvalý odkaz

Zápis z 2. schůze Rady Českého rozhlasu,


Rada českého rozhlasu
vyhlašuje v souladu s ust. § 9 odst. 4 zákona č. 484/1991 Sb., o Českém rozhlasu, v platném znění, výběrové řízení na funkci
generálního ředitele Českého rozhlasu.
1. PŘEDPOKLADY UCHAZEČE UMOŽŇUJÍCÍ ÚČAST NA VÝBĚROVÉM ŘÍZENÍ
  • občanství České republiky
  • neomezená způsobilost k právním úkonům
  • trvalý pobyt na území České republiky
  • bezúhonnost ve smyslu zákona č. 484/1991 Sb., o Českém rozhlasu, v platném znění (dále jen "Zákon")
  • vysokoškolské vzdělání
  • aktivní znalost alespoň jednoho světového jazyka
  • doložení manažerských zkušeností
  • předložení kariérního životopisu
  • předložení doporučení - referencí
  • předložení písemné úvahy sepsané uchazečem na téma "Současný pohled na Český rozhlas v období přechodu na digitální vysílání", v jejímž závěru je uchazeč povinen zdůvodnit svůj zájem o funkci generálního ředitele Českého rozhlasu
  • předložení písemné přihlášky uchazeče splňující náležitosti uvedené v těchto podmínkách výběrového řízení
  • splnění předpokladů dle ust. § 9 odst. 5 Zákona


Předpokládané jmenování nového generálního ředitele Českého rozhlasu do funkce je ke dni 1. 7. 2005.


2. NÁLEŽITOSTI PŘIHLÁŠKY DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY
Přihláška uchazeče musí obsahovat následující údaje a musí být doplněna o následující přílohy:
  • jméno, příjmení
  • akademický titul
  • rodné číslo
  • adresa trvalého bydliště
  • adresa pro doručování, telefonické spojení, e-mail
  • kopie platného dokladu prokazujícího občanství České republiky
  • čestné prohlášení o neomezené způsobilosti k právním úkonům
  • kopie platného dokladu prokazujícího trvalý pobyt na území České republiky
  • originál nebo úředně ověřená kopie výpisu z rejstříku trestů ne staršího tří měsíců ode dne podání přihlášky
  • originál nebo úředně ověřená kopie osvědčení ve smyslu ust. § 4 odst. 1 zákona č. 451/1991 Sb., v platném znění (dále jen "Lustrační zákon"), případně pouze čestné prohlášení o splnění podmínek stanovených Lustračním zákonem pro vydání tohoto osvědčení; toto čestné prohlášení je uchazeč povinen nejpozději do 23. 4. 2005 doložit originálem nebo úředně ověřenou kopií uvedeného osvědčení (v případě nedoložení originálu uvedeného osvědčení nebo ověřené kopie uvedeného osvědčení do uvedené lhůty do místa pro doručování přihlášek bude uchazeč pro nesplnění formálních požadavků z výběrového řízení vyloučen); uvedená náležitost se nevztahuje na uchazeče narozené po 1. 12. 1971
  • čestné prohlášení ve smyslu § 4 odst. 3 Lustračního zákona; uvedená náležitost se nevztahuje na uchazeče narozené po 1. 12. 1971
  • čestné prohlášení o splnění předpokladů dle ust. § 9 odst. 5 Zákona, případně o tom, že ke dni jmenování generálním ředitelem Českého rozhlasu bude uchazeč tyto předpoklady splňovat
  • ověřená kopie dokladu o dosaženém vysokoškolském vzdělání
  • strukturovaný životopis obsahující podrobnosti týkající se dosaženého vzdělání, profesních zkušeností, jazykových dovedností uchazeče a manažerských zkušeností
  • jména, příjmení a adresy osob či názvy a adresy subjektů, kteří mohou na uchazeče podat reference pro případ, že budou dle rozhodnutí Rady Českého rozhlasu uchazeči v rámci 2. kola posuzováni také dle tohoto kritéria
  • písemná úvaha na téma "Současný pohled na Český rozhlas v období přechodu na digitální vysílání", v jejímž závěru je uchazeč povinen zdůvodnit svůj zájem o funkci generálního ředitele Českého rozhlasu; maximální rozsah písemné úvahy je 5 stran formátu A4
  • souhlas s podrobením se psychologickým testům pro případ, že budou dle rozhodnutí Rady Českého rozhlasu uchazeči v rámci 2. kola posuzováni také dle tohoto kritéria
  • souhlas se zveřejněním svého jména, věku a současného povolání v seznamu přihlášených do výběrového řízení
  • souhlas se zpracováním osobních údajů uchazeče, které poskytl Radě českého rozhlasu v souvislosti s výběrovým řízením, v uvedeném znění: "Ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb. souhlasím se zpracováním svých osobních údajů v rozsahu údajů uvedených v předložené přihlášce Radou Českého rozhlasu, případně jí pověřenými třetími subjekty, a to pro účely výběrového řízení na funkci generálního ředitele Českého rozhlasu, přičemž tento souhlas poskytuji na dobu neurčitou."
jméno a příjmení
adresa trvalého bydliště
v lastnoruční podpis "


3. LHŮTA PRO PODÁNÍ PŘIHLÁŠEK UCHAZEČŮ, FORMA PŘIHLÁŠEK
Lhůta pro osobní doručení přihlášek uchazečů počíná dne 24. 2. 2005 v 9,00 hodin a končí dne 22. 3. 2005 v 16,00 hodin. Na přihlášky doručené po tomto termínu nebude brán zřetel. Místem pro doručování přihlášek je: sekretariát Rady Českého rozhlasu, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2 (ve dnech pondělí a čtvrtek 8,30 - 16,00 hod). Doručení zásilky obsahující přihlášku bude uchazeči na jeho žádost písemně potvrzeno.
Přihláška může být doručena i poštou jako doporučená zásilka. Rozhodující poslední termín pro takto doručenou zásilku je datum podání na poštovním úřadě (22. 3. 2005).
Přihláška musí být doručena v řádně zalepené obálce opatřené na přelepu podpisem uchazeče a označené jménem, příjmením a adresou uchazeče a nadepsané zvýrazněným textem: "Výběrové řízení na funkci generálního ředitele Českého rozhlasu - neotevírat!!!" Přihláška a její přílohy musí být spojeny pevným sešitím neumožňujícím rozebrání a následné nové sešití listin tvořících přihlášku a její přílohy.
Přihlášky se podávají ve čtyřech vyhotoveních (včetně všech příloh), z nichž postačí pouze jedno vyhotovení v originále, zbývající vyhotovení přihlášky postačí v kopii.


4. ZPŮSOB HODNOCENÍ UCHAZEČŮ
Formální přezkum přihlášky
Přihlášky uchazečů budou podrobeny formálnímu přezkumu. Uchazeči, jejichž přihlášky nebudou obsahovat předepsané náležitosti či nebudou doloženy předepsanými přílohami, budou vyřazeni.
1. kolo hodnocení uchazečů
Na základě předložených materiálů uchazečů budou na základě hlasování členů Rady Českého rozhlasu vybráni uchazeči, kteří postoupí do 2. kola hodnocení.


2. kolo hodnocení uchazečů
Ve 2. kole budou uchazeči hodnoceni dle kritérií stanovených Radou Českého rozhlasu, sdělených uchazečům, kteří postoupili do 2. kola výběrového řízení.


Na základě výsledků 2. kola hodnocení bude jmenován generálním ředitelem Českého rozhlasu ten uchazeč, který získá v tajné volbě nejméně 6 hlasů členů Rady ČRo, podle § 7 odst. 2 Zákona o Českém rozhlase.


O výsledcích výběrového řízení budou všichni uchazeči písemně informováni.


5. PRÁVA VYHLAŠOVATELE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ
Rada Českého rozhlasu si vyhrazuje právo toto výběrové řízení kdykoliv zrušit.
Hlasování: 5 pro
Komentáře
Článek je bez komentářů