3. 6. 2007

Blabla.cz umřelo

03.06.2007 15:20 - 10. Technické poznámky -trvalý odkaz

Blabla.cz umřelo

Blabla umřelo, ať žijou Auditka!

   Ve čtvrtek 31.května 2007 umřel diskusní server Blabla.cz na nezájem svých majitelů a provozovatelů.

   Schylovalo se k tomu už dlouho, jak jsem psal již v článku Server Blabla.cz brzy skončí.   Nepomohla ani snaha o kontaktování majitelů, manažerů a obchodníků firmy Tanger některými uživateli se snahou o odkoupení serveru či jinou jeho záchranu.  Firma Tanger se v tomto směru zahalili anonymity,  do mlčenlivosti a do nereagování na podněty. A tak od 1.června byla adresa Blabla.cz přesměrována na multifunkční server Rande.cz, který byl ovšem vytvořen tak, že má ještě méně možností diskuze než několik let novinkami zanedbávané Blabla.cz.

   Naštěstí technické možnosti internetu od roku 2001, kdy byl server Blabla.cz založen, postoupily a tak jeden mladý uživatel Blabla za přispění několika dalších diskutérů a diskutérek z Blabla založil amatérské veřejné fórum, kde umožnil sobě i dalším bývalým uživatelům Blabla.cz a dalším zájemcům, aby i nadále propírali  svá oblíbená témata.
Nové diskusní fórum se jmenuje Auditka - Kecy lezou z klecí.


    Já však ještě nějakou dobu ponechám v „Doporučeném čtení“ proklikávací logo Blabla.cz. Je to pro orientaci těch návštěvníků Tomova deníku, kteří poslední dva měsíce nediskutovali na Blabla.cz a to jim najednou zmizelo (nyní už bez vysvětlení). Takže vy, kteří jste diskutovali v diskusních skupinách na

klidně klikněte na pravé straně v doporučeném čtení na proklikávací logo Blabla.cz a dostanete se do fóraAuditka - Kecy lezou z klecí,


kde skalní diskutéři Blabla.cz našli útočiště. Můžete samozřejmě diskutovat i na novém Rande.cz, avšak patrně s jinými uživateli, i když i tam je nás několik zaregistrováno. Z Rande.cz se však v mnoha ohledech stal placený a velmi nepřehledný server.

    Zásadní rozdíl vidím v tom, že zakladatel diskuzního fóra Auditka se sám zúčastňuje diskuzí, že založil Auditka pro potěchu svou i jiných. Rande.cz vypadá dnes na čistě komerční server, jehož cílem je vytahat z uživatelů peníze bez ohledu na funkčnost a praktičnost serveru.
Komentáře
[1]10.02.08 21:57:19Angee
BlaBla jsem nikdy nenavštívila. Nemohu tedy posoudit, jaké to bylo a jaké je to dnes. Myslela jsem, že je to k pokecu a ono je to spíš jen k občasným příspěvkům. Proto tam asi chodit nebudu, i když jsem se registrovala. Když chci pokecat, tam si moc nepokecám, je mi líto. Jinak přeji, aby vám to vydrželo a lidi Vás navštěvovali.

Žádné komentáře:

Okomentovat