17. 6. 2008

Etika a vedení Syndikátu novinářů ČR - 3.část

17.06.2008 22:04 - 09. Klub volných novinářů -trvalý odkaz

Etika a vedení Syndikátu novinářů ČR - 3.část


  
Já si myslím něco jiného než pan Kubičko. Novináři nepřišli, protože na tuto akci nebyli dostatečně upozorněni. A to zvláště členové Syndikátu novinářů, kterých je v celé republice skoro tři tisíce a tak by jistě sál pro šedesát lidí dokázali zaplnit.  Avšak je dobře, že nepřišli. Zjistili by, že pánové Punčochář a Kubičko je podvedli. Jak jsem napsal v úvodu, nešlo o konferenci, ale pouze o veřejnou nahrávku rozhlasového pořadu. Ve chvíli, kdy podle programu měla přijít na pořad moderovaná diskuse, moderátor Punčochář oznámil, že do konce záznamu zbývá deset minut.  Ty vyplnila svým vystoupením třetí z místopředsedů Syndikátu novinářů Ivana Šuláková z Ostravy. Poté Jan Punčochář diskusi ostře ukončil s odůvodněním, že zájemci mohou diskutovat ve skupinkách s těmi panelisty, kteří v sále zbudou.  O slovo se přihlásil Miroslav Sígl.

Jeho vystoupení už nesledoval ani moderátor Punčochář, ani předseda či další dva místopředsedové Syndikátu.
 
Novinář Miroslav Sígl se při svém vystoupení snaží překřičet nezájem syndikátních funcionářů. Před ním se místopředsedkyně Syndikátu novinářů ČR Ivana Šuláková (vlevo) bez zájmu o vystoupení M. Sígla baví se svými dvěma sousedkami.
 
Rozhlasoví technici rychle sbalili nahrávací techniku a ozvučení sálu a se slovy, že za chvíli musejí být jinde, odešli.

Rozhlasoví technici si při vystoupení Miroslava Sígla balili techniku. Za nimi si povídají Radko Kubičko a Miloš Čermák.
    Pan Sígl ještě chvíli mluvil k nikomu. Radko Kubičko mu řekl, že jestli chce, může své připomínky napsat do Mediažurnálu. Konference o Etickém kodexu Syndikátu novinářů skončila. Smutné je, že její organizátoři ji zorganizovali a ukončili velmi neeticky.
    Není divu, že většina novinářů nemá zájem ani o etický kodex syndikátu, ani o syndikát samotný.  Nebude tomu jinak, dokud si jeho tři tisíce členů neuvědomí, že je nemohou reprezentovat lidé typu pánů Jelínka, Kubička a Punčocháře.  Do té doby bude mít pravdu jeden z panelistů, komentátor Miloš Čermák, který v diskusi řekl, že Syndikát novinářů ČR k ničemu nepotřebuje.
   13. června jsem slyšel na ČRo 6 sestřih diskuse o Etickém kodexu. Bohužel pan Radko Kubičko do něj sestříhal jen mediálně zajímavé diskutéry. Co je obsahem Etického kodexu Syndikátu novinářů, tím se pořad nezabýval. Pořad neměl ani vysvětlující začátek, ani žádný závěr.
klikni - 4.část
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat