17. 9. 2006

Kampaň Českého rozhlasu proti neplatičům rozhlasových poplatků - 1.část

17.09.2006 10:30 - 08. Volba ředitele Českého rozhlasu -trvalý odkaz

Kampaň Českého rozhlasu proti neplatičům rozhlasových poplatků - 1.část

Je to správná volba?

   Na jedné internetové stránce jsem objevil článek o současné kampani Českého rozhlasu zaměřenou proti neplatičům rozhlasových poplatků.  Název jeho článku nezněl  příliš lichotivě, nebudu zde proto autora jmenovat. On je čtenářem mého blogu a tak se mu omlouvám, že jsem jeho článek spolu se svým diskusním příspěvkem převzal i na svou stránku, ovšem bez nadpisu.

   V převzatém článku se píše:

     
   Mezi domácnostmi, které oslovuje kampaň Rudého rozhlasu zaměřená na neplatiče koncesionářských poplatků, se podle sobotní Mladé fronty Dnes mohou ocitnout i takové, které své poplatky ČRo pravidelně odvádějí. V případě, že na výzvu neodpoví, hrozí jim další upomínky, případně i soud. Doporučuji....

každému aby si vedl deníček kdy kde byl. Kdyby náhodou v okrese vyloupili poštu , musí prokázat a dokázat několika svědky že tam náhodou nebyl. Už chybí jen aby ajznboňáci začali vybírat poplatky za cestu těma jejich zablešenejma hytlákama. Že jste jeli vlakem naposled před 30ti lety je argument na hovno. Tu svinskou almužnu náš pán platí , ale to čeho se to týká , tedy českého rozhlasu, slyšel možná někdy před 20ti lety. Poslouchá soukromé stanice. A ty mají z poplatků tak akorát kulové. Musí si na sebe vydělat sami. Ty poplatky jdou do kapes zkurvysynů z různých komisí a rad, kde tak akorát žvaní blbosti a nejsou schopni se sami uživit. Je to dobytek. Další forma nepřímé daně.
     

Autorovi článku jsem já napsal tento komentář:
---
   „Milý příteli, nezoufej. Taky jsem dostal oznámení Českého rozhlasu o poplatcích a to přesto, že je platím a jsem evidován v jejich přehledu na www.rozhlasovypoplatek.cz. Jenže je neplatím stejným SIPO jako elektřinu. Připadá mi spíš úsměvné, že státní rozhlas vymáhá od občanů 45 Kč, zatímco stát prohrává mezinárodní arbitráže o desítky miliard CZK, které pak jistě zaplatí z peněz, co vybere od občanů. Státní dluh v současné době činí 70.000,- CZK na jednoho občana včetně kojenců. Co je proti tomu 45 korun? Ale jistě Český rozhlas podá proti těm, co je neplatí, žaloby. To jsou ty paradox doby.“
konec komentáře
---

   Na formuláři o rozhlasovém poplatku Český rozhlas uvádí:

     
   Zákon Českému rozhlasu umožňuje ověřovat každou fyzickou osobu, kterou Český rozhlas nemá ve své evidenci, a přitom je tato osoba odběratelem elektřiny. Tyto osoby se ze zákona považují za poplatníky rozhlasového poplatku s povinností hradit poplatek, pokud v třicetidenní lhůtě po obdržení písemné výzvy nedoloží čestným prohlášením, že nesplňují zákonné podmínky pro placení rozhlasového poplatku.

   Údaje o odběratelích elektřiny získává Český rozhlas podle zákona přímo od dodavatelů elektřiny, tj. zejména od společnosti ČEZ, PRE, E-ON.
     

   Já sám platím rozhlasové poplatky řádně,  našel jsem se dokonce v evidenci Českého rozhlasu na stráncewww.rozhlasovypoplatek.cz. Problém je ovšem v tom, že poplatek neplatím stejným SIPO jako elektřinu. I na to formulář Českého rozhlasu pamatuje, protože má kolonku, ve které umožňuje upřesnit, jakým způsobem poplatek platím. Na poště tedy odevzdám vyplněný formulář a všechno by mělo být v pořádku. Já bydlím tak blízko Českému rozhlasu v Praze, že mohu formulář donést do rozhlasu i osobně.

klikni - 2.část
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat