28. 1. 2006

Kdo je v Česku autoritou

28.01.2006 12:23 - 06. Politika -trvalý odkaz

Kdo je v Česku autoritou


[PRAHA, 27. ledna] - Miliardář Radovan Krejčíř, který se před českou policií skrývá na Seychelských ostrovech, je přesvědčen, že zastřelení podnikatele Františka Mrázka není práce podsvětí, ale profesionála ze speciální jednotky.
                                                      

    Tuto zprávu jsem si nepřečetl jen na portále Tiscali, ale uváděly ji také zprávy stanice Praha Českého rozhlasu 2 (např.28.1. v 01 hod.).

    Vůbec tomu nerozumím. Český rozhlas by měl ve zpravodajských relacích dodržovat určitá kritéria objektivity. Odvysíláním výše uvedené zprávy se dostává zpravodajství veřejnoprávního rozhlasu do oblasti pavlačových drbů.

    Média nejprve udělala z Radovana Krejčíře zločince, podkopala jeho důvěryhodnost. Možná, že na tom bude i něco pravdy, když Krejčíř utekl policii při prohlídce vlastního domu, dokázal se dostat za hranice a nyní v klidu žije na Seychelských ostrovech, přesto, že je v České republice hledán policií. Nic nenamítám proti tomu, že tento domnělý zločinec vydal v Česku knihu, která zpochybňuje vyšetřování jeho domnělých zločinů a zpochybňuje významné státní úředníky, aniž by sám sebe očistil od podezření, která se snaží vyšetřit policie.

   Ale že veřejnoprávní sdělovací prostředky kladou jeho vyjádřením k různým událostem v České republice takovou váhu, že je zařazují do zpravodajských relací a nikoli třeba jen do publicistických pořadů, tomu se opravdu divím. Vzbuzuje to ve mně pochybnosti o objektivitě a hodnověrnosti informací veřejnoprávního Českého rozhlasu. Je vidět, koho považují redaktoři a editoři Českého rozhlasu za autoritu a důvěryhodný zdroj.
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat