21. 6. 2006

Literární výlet Praha Jaroslava Haška - 2.část

21.06.2006 17:23 - 07. Zábava -trvalý odkaz

Literární výlet Praha Jaroslava Haška - 2.část


17:25
Výletníci se Štěpánskou a Žitnou (kolem bývalého Haškova hostince U zlatého litru v Balbínově ulici a bývalé kavárny Hlavovka) odebrali na nám. Míru. Méně pohybliví účastníci odjeli na nám. Míru metrem z Václavského nám.

17:45  Nám. Míru, severní část trávníku před sv. Ludmilou (poblíž Ibsenovy ulice).
Před  obřím  snubním  prstenem  (12 m) symbolizujícím  sňatek Jaroslava Haška a Jarmily Mayerové uvítal účastníky Mgr. Michal Basch, starosta městské části Praha 2.

Eugen Brikcius (vlevo) a Mgr. Michal Basch, starosta městské části Praha 2 (vpravo). V pozadí obří snubní prsten Jaroslava Haška.

17:55  Chodník  před  nově  zřízeným  restaurantem  mezi  bývalou   Hlavovkou a Vinohradským divadlem (roh Ibsenovy ulice a nám. Míru).
Scéna se zapomenutým synem Jaroslava Haška.

 Richard Hašek v roli svého děda vchází do hospody se svým novorozeným synem. Na dalším snímku vychází z hospody značně unaven. Syna zapomněl v hospodě. Teprve po třech dnech nachází v hospodě novorozence otec Jarmily Mayerové (hraje Eugen Brikcius) a Haškova syna odváží. Na posledním záběru spokojené novorozeně. Jaroslav Hašek údajně svého syna již nikdy neviděl.

18:00 
Po Haškově manželském debaklu se účastníci otočili a sledovali, jak svatební prsten na nám. Míru splasknul.

18:05 
Účastníci se kolem bývalé vinárny Kravín, původně Haškova volebního hostince U Zvěřinů, kde byla založena Strana mírného pokroku v mezích zákona, odebrali na zahradu Českého rozhlasu, Dykova 14. Méně pohybliví účastníci odjeli z nám. Míru tramvají do stanice Vinohradská vodárna.

klikni - 3.část
Komentáře
[1]03.07.06 14:17:10Filip Furmanov - www - 
Postrádám tady fotografii veledůležitého zařízení, Haškova volebního hostince U Zvěřinů, kde byla založena Strana mírného pokroku v mezích zákona!F.F.
[2]03.07.06 19:50:03mluvka Tomáš
Milý Fillipe, vzhledem k tomu, že jsem tuto část výletu absolvoval tramvají, vinárnu Kravín (nyní prodejnu nábytku) jsem nevyfotil.

Žádné komentáře:

Okomentovat