20. 2. 2006

Paroubek - Topolánek: televizní podívaná 19.2.2006 - 2.část

20.02.2006 01:20 - 06. Politika -trvalý odkaz

Paroubek - Topolánek: televizní podívaná 19.2.2006 - 2.část


Mirek Topolánek: Tak to musím říci, že pravda není.  Mě by zajímalo, jestli na těch cestách zastupujete český stát nebo tu banku, do které nastoupíte. Nevím, jestli to má být Deutsche Bank nebo nějaká jiná.

Václav Moravec: Vy si myslíte, že Jiří Paroubek nastupuje do banky?

Mirek Topolánek: Já jsem to někde četl. Že po volbách půjde do banky.

Jiří Paroubek: Nemůžete brát všechno vážně, co si přečtete. To kdybych bral všechno vážně u vás, tak už s vámi tady nesedím.

Mirek Topolánek:  Moje návštěva Izraele, kdy jsem se potkal se Šimonem Perézem a se špičkami kandidátních listin těch voleb, které přijdou, byla samozřejmě také v zájmu České republiky. Je to u všech návštěv, které mám a jsou to vždycky cesty na otočku.

Jiří Paroubek: Takže už vás budeme vídat. Nemusíme mít strach, že vás neuvidíme. Nebudou vás hledat noviny?

Mirek Topolánek: Pane Paroubku, tady to souvisí s tím, jakou strategii taktiku jsme zvolili ve volební kampani.  Já jezdím po regionech, stýkám s lidmi, protože chci mít bezprostřední  informace nezkreslené nějakými průzkumy, chci slyšet ty lidi, jejich názory a to se mi daří.

Jiří Paroubek: Já bych, pane předsedo, kdybyste byl tak laskav a neskákal mi do řeči, já jsem ty vaše výplody také nechal v celku bez nějakého zásahu.
... Při vaší pozici se to dohodnout nedá, to by těžko dohodla tato moje vláda.
... Vy jste stranou, pane předsedo, jednoho týdne. Ty vaše návrhy jsou nesmyslné a já bych chtěl říct, že zatíží obyvatelstvo této země – tak tohle je fantasmagorie, co říkáte, protože když budete snižovat daně, když se vám to náhodou povede, ta nulová sazba DPH, tak to připraví státní rozpočet o dalších 44 miliard korun. A vy chcete, pane předsedo, najednou zvyšovat mandatorní výdaje, to jest důchody a na druhé snižovat příjmy státního rozpočtu a to je nesmysl, to prostě nikde nefunguje.

Mirek Topolánek: Nekřičte na mě, ekonomie není o kupeckých počtech pana Paroubka a pana Sobotky.

Jiří Paroubek: Ale je o logice.

Mirek Topolánek: Tady je naprosto jasně vidět, že kupecké počty pro to nestačí.
... Vy ještě nejste, pane Paroubku, na řadě.

Václav Moravec:  O tom budu rozhodovat já.

klikni - 3.část
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat