28. 5. 2006

Paroubek - Topolánek: televizní podívaná 28.5.2006

28.05.2006 14:34 - 061. volby 2006 -trvalý odkaz

Paroubek - Topolánek: televizní podívaná 28.5.2006

Paroubek: Pan Topolánek nám jako předseda ODS vyhovuje

„Pan Topolánek nám jako předseda ODS vyhovuje“, to byla slova, která pronesl Jiří Paroubek ve dvouhodinové diskusi „Otázky Václava Moravce“ necelý týden před volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu. Bohužel měl pravdu. Mirek Topolánek byl podle mého názoru o dvě třídy argumentačně slabší, velmi nepohotový a málo zábavný.  A o to přeci v televizní podívané jde. Nemá to nic společného se sympatiemi k té či oné straně. Jde hlavně o to, jak verbálně i neverbálně schopný a mediálně zběhlý člověk   v dané chvíli  stojí v čele té či oné strany. Podle toho jediného člověka posuzuje průměrný český občan celou stranu při nedělním obědě.

   Paroubek řekl, že mu Topolánek nepodal po skončení jejich debaty před týdnem na Nově ruku. Topolánek řekl, že před začátkem debaty mu Paroubek podal ruku způsobem „leklá ryba“ a nepodání ruky byl Topolánkův způsob reakce. Jenže to bylo vidět v televizi. „Leklou rybu“ by divák ani nemohl zaznamenat. Paroubek je bezesporu bystřejší než Topolánek. ODS možná doplatí na to, že si Topolánka postavila do svého čela.

   Paroubek řekl Topolánkovi, že politiku si člověk nesmí brát osobně. To je mi na něm nesympatické. Co se člověka bezprostředně týká, měl by si brát osobně.  To je jako když někoho vyhazují z práce z organizačních důvodů a řeknou mu, aby si to nebral osobně. Jak jinak by si to měl brát?

   Tak jako politická strana si zaslouží takového předsedu, jakého si zvolí, tak i občané si v čele státu zaslouží takové lidi, které si zvolí. Volby nemohou dopadnout špatně. Jsou totiž odrazem vůle občanů.

   Závěrem však musím ocenit, že oba politici se mírnili ve výrazech a jejich projev byl kultivovanější než v únorové diskuzi,  jejíž nejpeprnější části jsem opsal v článku  Paroubek - Topolánek: televizní podívaná 19.2.2006.

Celý pořad si můžete přehrát z archivu České televize kliknutím ZDE. Je to však dlouhé a patrně se nic nového nedozvíte, jen uvidíte, jak panu Paroubkovi prospělo vystupování v zájezdovém pořadu s Jiřím Krampolem.


Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat