5. 6. 2006

Pejsek a kočička v Klubu Vltava - 1.část

05.06.2006 08:03 - 07. Zábava -trvalý odkaz

Pejsek a kočička v Klubu Vltava - 1.část


  1.června byl první čtvrtek v měsíci.  To je čas setkávání příznivců rozhlasové stanice Vltava ve Studiu 2 v budově Českého rozhlasu na Vinohradské ulici. Zároveň byl i Den dětí.

   Režisérka Hana Kofránková pojala tentokráte setkání s posluchači stanice Vltava netradičně. Přinesla krátkou dramatizaci jednoho příběhu Josefa Čapka „O pejskovi a kočičce“. Bylo to vyprávění o tom, jak kočička zašila pejskovi kalhoty žížalou. Teď mě napadá, že v předešlé větě se dá napsat pejskovi kalhoty (komu čemu) nebo pejskovy kalhoty (koho co).

   Dramatizaci měla paní Kofránková připravenou pro děti, které přišly na nedávný Den otevřených dveří Českého rozhlasu. Děti si zahrály některé role, technici nahráli scénku na kazetu a dětem ji dali. Posluchači stanice Vltava jsou většinou pokročilejšího, skoro až důchodového věku. Zvláště ti, kteří přicházejí na setkání zvané „Do Dvojky na dvojku“. Znamená to, že stanice Vltava pohostí návštěvníky, kteří přijdou do Studia 2 dvěma deci dobrého bílého vína.

   A právě 1.června přemluvila paní Kofránková příchozí posluchače, aby si jako děti zahráli ve scénce o pejskovi a kočičce vedlejší role. Byly to role dětí a myší. Posluchači však nechtěli hrát hlavní role! Pouze jedna starší dáma se uvolila, že zahraje roli švadleny. A tak zrežírovala paní Kofránková scénku v tomto obsazení:
Pejsek – Bořivoj Navrátil (herec)
Kočička – Jitka Škápíková (dramaturgyně Vltavy)
Žížala – Vlado Rusko (režisér Vltavy)
Slepice – Hana Kofránková (režisérka Vltavy)
Švadlena – dobrovolnice posluchačka
děti – posluchači v první řadě
myši - posluchači v celém studiu

Režisérka Hana Kofránková vypočítává osoby ve scénce o pejsovi a kočičce

A už se hraje. Zleva: Jitka Škápíková, Vlado Rusko, Bořivoj Navrátil

klikni - 2.část
Komentáře
[1]07.06.06 10:04:40Lebeda
Když slyším slova rádio Vltava, vždy si vzpomenu na srpen 1968. To jsme tehdá mohli slyšet z éteru: Tu rádio Vltava. To vysílali nějací kolaboranti a mladí to již nepamatují. Svoje rádio bych kvůli tomu tak nikdy nenazval..

Žádné komentáře:

Okomentovat