3. 9. 2007

Přeseriálováno 2

03.09.2007 21:22 - 07. Zábava -trvalý odkaz

Přeseriálováno 2


   Před rokem jsem napsal článek Přeseriálováno.

Je tu opět začátek nového školního roku a Česká televize nasadila nový původní seriál Hraběnky. Nahradil tak seriál Horákovi, který skončil minulý týden 39.dílem.

   Dnes nemusím psát dlouhý článek. Opakoval bych jenom to, co jsem před rokem napsal o seriálu Horákovi. U prvního dílu Hraběnek jsem také vydržel jen půl hodiny. Ani hvězdné obsazení herci, které známe ze socialistických seriálů (Josef Abrhám – Nemocnice na kraji města, Luděk Munzar – Synové a dcery Jakuba skláře, Josef Vinklář – Nemocnice na kraji města, Sanitka apod.) Hraběnkám na zajímavosti nic nepřidalo. Scénář mi připomněl filmy z dob kolektivizace z přelomu padesátých a šedesátých let nebo některé druhořadé filmy ze zemědělskou tématikou z dob normalizace na přelomu let sedmdesátých a osmdesátých.

   Zítra začíná na Primě čtvrtá řada seriálu Velmi křehké vztahy/Rodinná pouta. To je jediný seriál, na který se dokážu dívat. Je to lehká koverzačka a když vynechám nějaký díl, nic se nestane.
Komentáře
[1]04.09.07 00:11:25Tenisák - www
A nejlepší je červený trpaslík
[2]09.09.07 14:36:56Pavel Šrubař - www - 
Mně to teda žádný kolektivizační film nepřipomnělo, ale možná je to záměr, evokovat v lidech vzpomínky na doby, kdy byli kolektivizováni, a hlavně kdy byli krásně mladí, stejně jako ti hvězdní herci.
[3]19.09.07 16:40:40Filip Furmanov - 
Plně s Tomem souhlasím. Dokonce by zasloužil obdiv, že tak dlouho seriál dokáže sledovat. Již před lety jsem cokoli českého odepsal, a tak vidím-li u filmu či seriálu, že je domácí provenience, předem vím, že pořad sledovat nebudu. Naštěstí existuje video a časopisy s programy televize, takže koukat je stále na co. Ba je to toho víc, než smrtelník chodící domů v 7 večer dokáže zhlédnout. Červený trpaslík je príma. Jak by ale asi vypadal, kdyby měl české autory??? Tři otazníky.
[4]21.09.07 11:40:51scarlett
Rodinná pouta jsou taková málá česká drbárnička. Nemusím vidět několik dílů a občas se s chutí kouknu, celkem se tam aspoň nějaká myšlenka sem tam objeví. Zrovna včera slova Ivany vůči sestře: žádný chlap nestojí za to, aby nás sestry rozdělil. Smysl pro rodinu mě vždycky dostane.

Žádné komentáře:

Okomentovat