11. 4. 2007

Přívětivá Klimentská - 2.část

11.04.2007 09:55 - 02. Deník -trvalý odkaz

Přívětivá Klimentská - 2.část


   O několik kroků dále je Obchůdek jednoho světa.  Evangelická diakonie v něm nabízí rukodělné výrobky z dalekých krajů – Indie a Afriky. Výtěžek z prodeje jde na boj proti chudobě v těchto zemích. Koupil jsem si tam malou mazací gumu z původního kaučuku a papírovou tašku (za pouhých 10 korun!), kterou slepilo dítě – bezdomovec kdesi na indické ulici.

 
  
Ob jeden další dům je roztomilá prodejnička s modely vláčků a tramvají.


Obchůdek slouží i jako jakýsi tématický bazárek.

Hned vedle vede klasický městský průchod domy na Petrské náměstí. V tom průchodu je filatelistická prodejna, jaká se dnes už také nevidí na každém rohu.


Je tam i hezké vetešnictví, kde je od všeho něco pro radost.


   Avšak takováto vetešnictví se vyskytují po Praze častěji. Přesto je v jeho výkladech na co koukat.

   Dnes půjdu do Střediska DMO na přednášku neurologa MUDr. Aleše Doležala na přednášku s besedou na téma, které se mně osobně bytostně týká:

     
Pozvánka na seminář
Příznivcům našich Veřejných odborných porad, které se vždy konaly tradičně poslední středu v měsíci se omlouváme, ale v měsíci březnu jsem nuceni toto naše setkání o malou chvíli odložit
Veřejná odborná porada se tedy uskuteční až 11.dubna 2007.
Se svojí přednáškou na téma "Metody léčebné rehabilitace u dospělých s DMO" zde vystoupí náš dlouholetý spolupracovník MUDr.Aleš Doležal, CSc.
Mgr.Zdenka Suchardová
     

Na Sdružení pro komplexní péči při dětské mozkové obrně (SDMO) jsem měl dlouhá léta výrazný kritický pohled. Avšak pokud by se podařilo udržet Středisko DMO, byl by to zcela výrazný posun kupředu.

   Na závěr mohu říci, že mě příjemně překvapilo, že se z Klimentské ulice, která je téměř v centru Prahy, stalo určité klidné kulturní a společenské charitativní centrum, které je vlídné k lidem se zdravotním postižením a to jak tělesným, tak duševním. Možná, že je to náhoda, na druhé straně asi nebude jednoduchá, aby se současný duch Klimentské ulice udržel i do budoucna.


Dodatek téhož dne večer:

   Alespoň tři obrázky z absolvované přednášky:


   MUDr. Aleš Doležal (v červené košili) použil při seznámení s přehledem rehabilitačních metod a konceptů prezentace pomocí počítače. Přednášku vyslechli společně klienti i pracovnice střediska. Dr. Doležal koncipoval přednášku téměř na vysokoškolské úrovni. S klienty střediska však diskutoval i o praktickém využití v jejich konkrétních případech.
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat