13. 5. 2007

Soutěž evropských písní 2007 - 2.část

13.05.2007 02:56 - 07. Zábava -trvalý odkaz

Soutěž evropských písní 2007 - 2.část


   Česky komentovala přenos velmi pěkně  Kateřina Kristelová.

   Píšu velmi pěkně proto, že na správném místě přečetla správný komentář, patrně v originále vytvořený finskou televizí. Komentář řekla tak, že nezasahoval do vlastních skladeb. Při této příležitosti musím vzpomenout novoroční koncert Vídeňské filharmonie, který každoročně přenáší Česká televize a slovem provází Jiří Vejvoda. Ten se patrně vždy chce blýsknout svými vědomostmi a tak slovem vyplní i tu sebemenší pauzičku mezi skladbami. Občas posledními hláskami zasáhne první tóny skladeb. To se naštěstí Kateřině Kristelové nestalo ani jednou.

   Bohužel závěr přenosu byl pokažen tím, že do moderátorské kabiny pozvala televizní produkce zpěváka skupiny Kabát Josefa Vojtka. Nešlo ani tak o to, že svými poznámkami rušil výsledky hlasování. Hlavně však prohlásil něco v tom smyslu, že eurovizní soutěž je spíš o podívané než o hudbě a vyslovil se pohrdlivě o zpěvácích, kteří místo své mateřštiny použili v písňových  textech angličtinu. Řekl, že to zní legračně, když třeba místo angličtiny s přirozeným přízvukem musí poslouchat angličtinu s litevským přízvukem. Po chvíli přiznal, že on sám neumí anglicky vůbec.

   Věty pana Vojtka  zněly však divně i v češtině. Vypadalo to, jakoby volného dne využil k pobytu v místních šencích a tak mu dělala potíž i česká výslovnost. Asi přece jen nepřenesl přes srdce, že se Kabát umístil mezi všemi až na konci. Několikrát zdůraznil, že na skupině Kabát je nejlepší, že je přirozená. My sme Kabáti, povídal pan Vojtek, a už nebudeme jiný.  Napadlo mě, jestli my všichni Češi nejsme takoví čeští kabáti.

   Litoval jsem Kateřinu Kristelovou,  že jí Pepa Vojtek zkazil jinak velmi  zdařilou moderaci přenosu.
Komentáře
[1]16.05.07 23:18:01Tenisák - www
Jo jo, ten kousek s tím blbem jsem viděl. Musím ale dát ruku na srdce, zpívat v anglině když to neumím? Není lepší zpívat v mateřčině? Ale o tom ten pořad vlastně byl, ne. zpívat v řeči země, z které pocházím. Zatím se měj a ahoj.

Žádné komentáře:

Okomentovat