14. 8. 2006

Střípky léta 2006 - 6.část

14.08.2006 10:39 - 02. Deník -trvalý odkaz

Střípky léta 2006 - 6.část

Veselá cesta na hřbitov

neděle 13.srpna

   Odpoledne jsem se vydal  na Olšanské hřbitovy, kde odpočívají moji předci.  Počasí bylo zamračené a když jsem dorazil k Paláci Flora, strhl se intenzivní déšť. Stačil jsem se schovat před vchod Paláce, kde se cosi odehrávalo. Přes hlouček lidí jsem přesně neviděl co se děje, slyšel jsem pouze nesrozumitelný hlas jakéhosi pouťového vyvolavače. Mnoho lidí to cosi fotilo i na mobilní telefony i na profesionální kamery.

 
Mladý muž vzhledu kolotočáře ochraptělým hlasem sděloval, že jsme svědky „roudšou“ hvězd reality show Bar. 

Když jsem se protlačil blíž, uviděl jsem ony tři „hvězdy“ jak vsedě podpisují své fotografie.

Vida, jak se člověk stane hvězdou.  Je ve správném okamžiku na správném místě, nemusí v podstatě nic umět, ale musí být mladý a zdravý. Pak se z něj stává na čas jakési cirkusové zvíře, které se musí naprosto podrobit drezúře, kterou pro něj organizátor připravil. Za to organizátor přesvědčuje diváky, že vidí slavnou hvězdu, jako dříve lákali majitele pouťových atrakcí k návštěvě stanu, kde mělo být dvouhlavé tele. Ani se to nedá přirovnat k přemožiteli pouťového medvěda či hada. Reality-šoumen nemusí umět nic než být trochu splachovací a  nebát se na veřejnosti třeba svléknout nebo se všelijak pitvořit.

   Hlasatel vykřikoval cosi o krásné Petře. Z krásné Petry jsem toho moc neviděl. Usilovně podepisovala fotografie, které jí televize Prima připravila.

 

Vlastně jsem z ní viděl jen ten podpis na fotografii.

 

Hlasatel sdělil, že až se hvězdy všem podepíšou, budou pro ně připravovat drinky v pojízdném baru.  Malé děti se začaly u baru stavět do fronty, ale zdálky to spíš vypadalo, že čekají na výdej prezervativů značky Primeros.


Takovouhle sexuální výchovu jsme my za socialismu opravdu neměli!

Náhle hlasatel ohlásil převratnou událost. Přichází nás navštívit také hvězda reality šou Vyvolení Martin.  Martin je hvězdou už o několik týdnů déle a proto se už náhodnému čumilovi umí podívat přímo do fotoaparátu.

 

Během mého očumování přestalo pršet  a tak jsem se vydal na hřbitov.  Poslední ohlédnutí na  efektní  dopravní techniku která „roudšou“ přepravuje.

   Když jsem se vracel ze hřbitova, pojízdné představení právě končilo. Hvězdy reality šou Bar už tu nebyly a vyvolená hvězda Martin dozpívával za doprovodného vlnění jedné dívky a onoho vyvolávače svým mečivým hlasem jakousi písničku.  Vyvolávač pak sdělil posledním zbytkům čumilů, že roudšou přejíždí na Letnou  a zájemci o nové hlédnutí produkce že se tam mohou přesunout s ní. Letenská pláň je letité místo pro hostování cirkusů v Praze.  Opravdu! Záměrná podobnost reality šou s cirkusem byla až nápadná. Vezmu-li to z praktického hlediska, reality šou je ohleduplnější k přírodě než lidé. Nepotřebuje trápit zvířata v klecích. Její lidské exponáty se drezůře naučí daleko rychleji a ochotně panáčkují podle pokynů drezéra pod vidinou vítězství několika milionů korun. Takhle snadný by výcvik zvířat nebyl.

   Po skončení produkce, když se lidé během několika desítek vteřin rozešli a najatí uklízeči sbírali pohozené kelímky, mohl jsem ti tuto supermoderní pseudocirkusovou maringotku vyfotit celou.


klikni - 7.část
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat