12. 7. 2007

Střípky léta 2007 - 1.část

12.07.2007 10:48 - 02. Deník -trvalý odkaz

Střípky léta 2007 - 1.část


   V létě se uděje mnoho drobností, o kterých nestojí za to psát samostatný článek, ale přece jen občas stojí za zaznamenání.  V loni jsem to vyřešil tím, že jsem v průběhu léta psal vícedílný článek Střípky léta 2006.  Do dnes je ten článek čtenáři občas navštěvovaný. Proto jsem se rozhodl, že i o letních prázdninách budu psát jeden článek oním nesourodým způsobem. Kromě toho doufám, že se občas dostanu i k napsání tématického článku.

středa 11.července

   V rádiu hlásili, že nezaměstnanost klesá, že se pohybuje někde okolo 6 procent. Dnes jsem byl svědkem toho, že už je to (aspoň v Praze) jako za socialismu. Chybí zaměstnanci. Šel  jsem Bělehradskou ulicí a u zastávky tramvaje byl tento obří nápis:


   Říkal jsem si: kohopak asi ten plakát oslovuje?  Běžné nezaměstnané pražáky, kteří pracují nejen proto, aby si koupili něco k jídlu, ale musí také platit nájem, živit děti, platit různé složenky a občas si koupit nějaké oblečení. Nebo ten nápis oslovuje cizince, kteří bydlí na ubytovnách (možná i na černo) a neoslovují je různé pojišťovny, elektrárny, plynárny a školy jejich dětí aby uhradili to či ono? Možná, že nezaměstnanost původních občanů České republiky roste dále, zatímco nezaměstnanost přistěhovalců, i těch nelegálních, klesá.

   
   Na internetu jsem objevil krátkou videoreportáž ze života herečky Alice Bendové.
foto3

Ještě v pondělí 9.7. jsem ji viděl naposled v pořadu TV Prima „Hádej, kdo sem“.  No a nyní už se paní Bendové narodil syn! Reportáž mě znechutila tím, že jakási internetová televize čekala před porodnicí, až Bendová vyjde. Redaktorka, která patrně ještě nemá dítě, se Bendové poměrně idiotsky zeptala: „Porod, to je pohoda“?. Bendová ze sebe poslušně sypala detaily o svém porodu, o tom, jak jí odcházela plodová voda. Patrně se obávala, že kdyby bezohlednému médiu nevyšla vstříc,  nějak by jí to vrátili.  Vždyť  už se jí to jednou stalo. (viz foto vlevo z loňského deníku SuperSpy. Tenhle deník chválabohu už zkrachoval. Ale místo něj se vynořila jiná bulvární média.)  

Škoda, že o bezohledných redaktorech či redaktorkách nelze publikovat také něco, co by jim bylo nepříjemné. Doufám, že paní Bendová  nepatří mezi ty populární osobnosti, které si podobný rozruch okolo sebe sami  objednávají.

klikni - 2.část
Komentáře
[1]12.07.07 19:41:41Jiri Pallas - www - 
Tome, da se delat dost. Jeden kamarad novinar udelal velikou reportaz o sefredaktorce podobneho srackoveho casopisu ve Svedsku. Postupoval tak, ze ji nekolikrat sebral odpadky z popelnice od baraku a popsal co tam nasel. Velice zabavne a baba se mohla posrat....
[2]13.07.07 00:23:18Tenisák - www
Zaměstnanců je málo. Ano, to je pravda, za osm čistého, co ti vyžírkové zaměstnavatelský nabízí, se neuživíš.

Žádné komentáře:

Okomentovat