25. 2. 2008

Vystoupení tiskového mluvky Strany mírného pokroku v mezích zákona u příležitosti 50. výročí znárodnění a znovuznárodnění Malostranské besedy- 3.část

25.02.2008 23:54 - 07. Zábava -trvalý odkaz

Vystoupení tiskového mluvky Strany mírného pokroku v mezích zákona u příležitosti 50. výročí znárodnění a znovuznárodnění Malostranské besedy- 3.část



Dr. Pavel Bém, pražský primátor:
Tvrdost a hrubost, s jakou dovedou sdělovací prostředky  číst i nás politiky je pro mne neuvěřitelná. Například způsob, kterým řada českých médií prezentovala prezidentskou volbu.  Už ta expektace, že to bude nějaká hrůza a že to bude katastrofa, tak ta vytvořila nejenom tu expektaci, očekávání, že to tak bude, ale na konec to tak také skutečně bylo.
-------------------------------------------------------------------- 
 

   Vážení zbylí funkcionáři Strany mírného pokroku v mezích zákona. Toto je konec úryvku podstatně delší scénky. Musím se přiznat, že scénku jsem nenapsal já, ale Česká televize, o níž Josef Švejk neměl ani potuchy.

   A nyní se dostávám k podstatě našeho problému, proč Strana mírného pokroku v mezích zákona není schopna dostihnout ani mírný pokrok současnosti.

   Věta,  kterou vyřkl na závěr scénky pražský primátor v České televizi 21. února 2008, (cituji znovu:)

„Už ta expektace, že to bude nějaká hrůza a že to bude katastrofa, tak ta vytvořila nejenom tu expektaci, očekávání, že to tak bude, ale na konec to tak také skutečně bylo.“

Ta věta má takové grády, že patrně větší pitomost by nedokázal vymyslet žádný ze současných funkcionářů Strany mírného pokroku v mezích zákona.

Musíme jít s dobou! A tak mám dva požadavky:
1. Musíme znárodnit Malostranskou besedu až po zcela dokončené rekontrukci, avšak nikoli do vlastnictví všech, ale do soukromých rukou, nejlépe mých, abych ji mohl v klidu vytunelovat a poté vrátit do rukou všech.

2. Považuji za zcela nezbytné, aby všichni předsedové Strany mírného pokroku v mezích zákona vyměnili své staré manželky za ještě starší.

Děkuji vám za podporu těchto mých požadavků a volám: prodali nás!

Tento můj projev naleznete na mém internetovém blogu, který se jmenuje Tomův deník.

       Praha, klub Mánes 25. února 2008
Komentáře
[1]26.02.08 08:22:28Filip Furmanov - 
Dnes v noci jsem se probudil kolem třetí hodiny a s úžasem zjistil, že to, co Mluvka četl večer v Mánesu, není žádná jeho fikce, ale doslovný zápis televizní diskuze, již dávali v repríze. Do té doby jsem měl pocit, že Mluvka napsal parodii na televizní debaty. Opět se povrzuje co kdysi řekl jakýsi slavný básník: Skutečnost předbíhá i tu nejbujnější fantazii!

Žádné komentáře:

Okomentovat