11. 9. 2009

Daniela Drtinová nenahlédla do Ústavy ČR - 2.část

11.09.2009 05:17 - 06. Politika -trvalý odkaz

Daniela Drtinová nenahlédla do Ústavy ČR - 2.část


l) o opravném prostředku proti rozhodnutí prezidenta republiky, že referendum o přistoupení České republiky k Evropské unii nevyhlásí, 
m) o tom, zda postup při provádění referenda o přistoupení České republiky k Evropské unii je v souladu s ústavním zákonem o referendu o přistoupení České republiky k Evropské unii a se zákonem vydaným k jeho provedení. 
(2) Ústavní soud dále rozhoduje o souladu mezinárodní smlouvy podle čl. 10a a čl. 49 s ústavním pořádkem, a to před její ratifikací. Do rozhodnutí Ústavního soudu nemůže být smlouva ratifikována.
(3) Zákon může stanovit, že namísto Ústavního soudu rozhoduje Nejvyšší správní soud
a) o zrušení právních předpisů nebo jejich jednotlivých ustanovení, jsou- li v rozporu se zákonem,
b) spory o rozsah kompetencí státních orgánů a orgánů územní samosprávy, nepřísluší-li podle zákona jinému orgánu.
     

   Jenže protože paní Drtinové není dána ani elementární lidská slušnost, se kterou by tázané osoby nechala dokončit myšlenku. Natož aby věděla, že Ústava České republiky je základní stručný zákon země a že jako moderátorka politického pořadu by ji měla mít stále při ruce.

   9. září 2009 mě pozval pan Miroslav Sígl jeden z významných novinářů-seniorů, na besedu, kterou uspořádal v sídle Syndikátu novinářů v Praze Klub novinářů pražského jara. Hostem byl známý redaktor Respektu a Hospodářských novin Jan MacháčekDiskutovalo se nejen o současné politické situaci a globální ekonomické krizi, ale také o nevalné úrovni některých moderátorů České televize.

Moderováním pořadu Události, komentáře dne 10. září 2009 Daniela Drtinová jen potvrdila, že také ona kazí pověst moderátorů České televize.
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat