18. 10. 2009

O mrtvých jen dobře - 1.část

18.10.2009 01:40 - 09. Klub volných novinářů -trvalý odkaz

O mrtvých jen dobře - 1.část


   Ve čtvrtek 8. října mi napsal pan Sígl, starší novinář, kterého si nesmírně vážím pro jeho činorodost: „Nevíš, kdy má pohřeb Miroslav Jelínek? Bombarduji dotazy Syndikát novinářů a na jejich stránkách nic není, telefon nikdo nebere“.

   Nevěděl jsem ani, že pan Jelínek, předseda Syndikátu novinářů České republiky, zemřel. Poměrům v Syndikátu jsem se nedivil. Předseda Syndikátu už byl starý a o chod Syndikátu se měl starat jeho mladý místopředseda Jan Punčochář, který si vydupal před dvěma lety na řídícím výboru Syndikátu novinářů místo placeného manažera.  Z něj se letos v létě po anglicku vypařil do televize Prima. To však by bylo jiné téma, o kterém si můžete přečíst v článku Valná hromada Syndikátu novinářů ČR a Sedm kulí.

   Ale abych se vrátil k informaci o úmrtí a pohřbu pana Jelínka. Na konec přece jen na web Syndikátu kdosi potřebné informace vložil. Nerad se na web Syndikátu dívám. Nikdy nebyl příliš kvalitní, ale placený manažer Punčochář z něj udělal poměrně nepřehlednou záležitost. Podívejte se sami. Součástí webu Syndikátu novinářů je internetový časopis Mediažurnál. Ten již tři měsíce nefunguje a ukazuje takovouto chybu:

 
   Toto jsou jen drobnosti, které jsou jen malou ukázkou toho, jak starý pan Jelínek vedení Syndikátu novinářů nezvládal a obklopil se lidmi, kteří jím mohli snadno manipulovat. Zdálo se, že krátce před smrtí prohlédl a do internetového Mediažurnálu napsal článek, kritizující vlastního místopředsedu Jana Punčocháře. Za nedlouho poté přestal internetový Mediažurnál fungovat. Měl ho na starosti pan Punčochář. Kdo ho má na starosti nyní, to ví patrně jen Bůh.

Na pohřeb pana Jelínka přišli z drtivé většiny jeho vrstevníci – senioři.
 

   Svým způsobem je aktivní v Syndikátu novinářů České republiky pouze tato skupina. Jiné věkové skupiny novinářů možná ani odchod předsedy Syndikátu novinářů nezaznamenaly nebo ho nepovažovaly za významný.

klikni - 2.část
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat