4. 1. 2010

Života běh - leden 2010 - 4.

04.01.2010 12:23 - 021. Života běh -trvalý odkaz

Života běh - leden 2010 - 4.


4.ledna 2009
   Dnes mě příjemně překvapil vltavský pořad Telefonotéka. Hostem byl houslista Čeněk Pavlík.  Pamatuji, že o něm hodně hovořila moje matka. Pracovala v době mého mládí na ministerstvu kultury a administrativně zajišťovala hudební soutěže po celé republice. Čeněk Pavlík byl vítězem takových soutěží.  Podobně jako třeba dirigent Jiří Bělohlávek. Tehdy to byli „mladí umělci“ a já je mám tak zafixovány do dnes. Jenže doba letí. Čeněk Pavlík je dnes proslavený houslista a z pořadu jsem se dozvěděl, že je jen o tři roky mladší než já.  Telefonotéka je pořad, do kterého mohou živě volat posluchači a promluvit si s pozvaným umělcem.  Posluchači Vltavy jsou kultivovanější než posluchači Prahy, Radiožurnálu  a dalších stanic. Když se představují, neřeknou jen „tady Jarda z Berounska“, ale představí se celým jménem. Většinou volají proto, aby vyslovili přítomnému umělci obdiv. Na Praze nebo na Radiožurnálu telefonáty posluchačů často skončí nadáváním politikům.

Poplašnou zprávu řekl v pořadu 20 minut Radiožurnálu Aleš Michl, analytik Raiffeisenbank.
Toto je on. V rozhovoru s Martinem Veselovským řekl (v šestnácté minutě), že bude-li vývoj české ekonomiky pokračovat ve stejném duchu jako dnes, může dojít ke státnímu bankrotu. Pořad si můžete poslechnout kliknutímZDE.
   Všimněte si úrovně jeho slovníku. To, jakým způsobem odpovídá špičkový odborník banky, mně připomíná hospodské kecy čtvrté cenové skupiny. Pan Michl jistě pobírá mnohokrát větší plat než například pokladní v supermarketu. Za své řeči v tzv. veřejnoprávním rádiu však nenese  žádnou zodpovědnost. Poslechněte si v pořadu, jaké má kontakty. S nimi se jistě dokáže vecpat na dobře placené místo i v případě, že by státní bankrot skutečně nastal. Je to typický produkt našeho divokého postkomunistického kapitalismu.
Přesnou citaci jeho výroku si můžete přečíst na stránkách Radiožurnálu .
      
5. 6. 2006 11:53 Raiffeisenbank a.s.
Novou posilou výzkumného týmu Raiffeisenbank a.s. se stal Aleš Michl. Bude se věnovat analýzám a predikcím makroekonomického vývoje a devizových trhů.
Analytický tým Raiffeisenbank posílil od dnešního dne Aleš Michl (28). Nastupuje na pozici analytik se zaměřením na makroekonomický vývoj a devizové trhy.
Aleš Michl do Raiffeisenbank nastupuje z pozice poradce místopředsedů vlády pro ekonomiku Jiřího Havla a Martina Jahna. V této funkci působil od roku 2004. Předtím byl dlouholetým redaktorem a analytikem Hospodářských novin se zaměřením na domácí ekonomiku.
      
   Z článku vyplývá, že Aleši Michlovi je 32 let. Už v šestadvaceti letech byl poradcem dvou místopředsedů vlád. To jim toho asi moc neporadil, když se naše hospodářství dostalo do situace, že by mohlo zbankrotovat. Jedno je jisté. Pan Michl ví, jak v tom chodit a on určitě nezbankrotuje.
      
Do jaké míry vytváří finanční krizi panika a strach?
Aleš Michl: „Je to určitě o psychologii. Neměli bychom tolik blbnout a nenechat si zahltit mozek slovíčkem krize.“
      
A za necelého tři čtvrtě roku zblbnul Aleš Michl sám a vytváří paniku. Český rozhlas ho v tom podporuje. Naše babičky říkaly: Pán Bůh s námi a zlý pryč!
Komentáře
[1]01.02.10 18:59:18Vendy - www
Dovolila bych si to převést na : Pánbůh s námi a politici pryč!

Žádné komentáře:

Okomentovat