17. 5. 2016

Hledá se šéfredaktor rozhlasové stanice Český rozhlas Vltava! Termín podání přihlášky jen do 27. května!

UŽ JE TO TADY!!!
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA MÍSTO ŠÉFREDAKTORA ROZHLASOVÉ STANICE ČESKÝ ROZHLAS VLTAVA za odvolaného Lukáše Hurníka.
Termín podání přihlášky jen do 27. května!!!
***
Bylo by pěkné, kdyby pan René Zavoral a kolektiv dokázali vybrat někoho, kdo by se alespoň z poloviny blížil kulturním znalostem a lidským vlastnostem Lukáše Hurníka. Ale po pětiletém sledování práce vedení Českého rozhlasu a Rady Českého rozhlasu v to nevěřím. Na podání přihlášky je jen 10 dní - tedy do 27. května 2016. Vývoj stanice Vltava považuji odchodem Lukáše Hurníka za ohrožený, protože se obávám, že její další šéfredaktor/ka bude tzv. "píárový manažer", jako je tomu na jiných místech v Českém rozhlase. Proto prosím o široké sdílení této pracovní nabídky. Bylo by dobré podnítit  k podání přihlášky i lidi, kteří se zabývají kulturou, ale nejsou tolik průbojní jako "píáristé" a nemají tolik ambicí se vrhat do boje o vedoucí postavení. Jistě je takoví lidé najdou nejen mimo Český rozhlas, ale také v něm. Tím nemyslím zrovna ředitele brněnského studia Jaromíra Ostrého, který už dokázal zničit jednu celoplošnou stanici Českého rozhlasu (zvanou dříve Praha, dnes Dvojka). 
***
Na závěr tedy opět prosím o široké sdílení této pracovní nabídky, aby se dostala i k těm, kteří dění v Českém rozhlase tak podrobně nesledují, protože jsou ponořeni do své kulturní oblasti.


2 komentáře:

  1. Dobrý den,
    vážený pane Tomáši,
    chtěla bych Vás jen krátce ubezpečit, že Vltavu a její další vývoj rozhodně nehodlám/e nijak ohrozit, a že skutečně nehledáme "píár manažera", nýbrž kulturního a kultivovaného šéfredaktora (či šéfredaktorku) této noblesní stanice, na níž jsem (v roli hlasatelky a redaktorky) strávila 16 let.
    Jsem přesvědčena, že po 15 letech (!) je změna na postu šéfredaktora (jakéhokoli média) zcela přirozená, a stejně jako Vy doufám, že se nám na základě této výzvy přihlásí řada vzdělaných, kulturních a moudrých lidí, o nichž bychom se jinak možná vůbec nedozvěděli. Těším se na jejich (možná nový) pohled na Vltavu a věřím, že najdeme vynikající osobnost do jejího čela.
    Děkuji Vám za to, že Vám na Vltavě tolik záleží, i za další šíření naší výzvy,
    přeji Vám vše dobré,
    Eva Hazdrová Kopecká, t. č. ředitelka Programu ČRo

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den ... na první pohled hezká odpověď. Jen věřme, že z jádra své podstaty i pravdivá. Tím nechci říci, že to tak, Vážená paní Kopecká, opravdu nemyslíte, ale to, že nedůvěra rozhlasem sama sobě vytvořená je značná a že nejen odešlý ředitel Duhan, ale mnozí, kteří v rozhlase stále na významných místech pracují, nám přímo do očí na přímý dotaz leccos tvrdili, aby pak opak byl pravdou.
    Takže uvidíme, zatím děkuji za to, že "už nám spolu není hezky" při originálním dopoledni "Je jaká je".
    Vše dobré a krásné dny, počítaje v to i ty všední,
    přeje Milan Brož

    OdpovědětVymazat