23. 10. 2006

Proč dám přednost T.Fischerové před D.Filipiovou

23.10.2006 10:49 - 061. volby 2006 -trvalý odkaz

Proč dám přednost T.Fischerové před D.Filipiovou

2.kolo senátních voleb

    Jak jste si zajisté všimli, podpořil jsem v 1.kole senátních voleb Táňu Fischerovou, viz můj článek Podpořte Táňu Fischerovou do Senátu

   Táňa Fischerová se vůbec do druhého kola nemusela dostat. Získala jen nepatrně větší počet hlasů než paní Vrabcová z ČSSD. Kdyby se do druhého kola dostala kandidátka ČSSD, byl jsem připraven podpořit dosavadní senátorku paní Filipiovou, proti které osobně nic nemám, naopak si jí vážím, pro její těžký životní osud a vůli, s jakou bojuje se životními potížemi. Hned musím dodat, že paní Táňa Fischerová nemá o nic lehčí životní úděl, přestože nesedí na vozíku. Má třicetiletého syna postiženého těžkou formou dětské mozkové obrny, o kterého se stará, jak nejlépe to jde. To je však na jiný článek, který také už delší dobu chystám.

   Navštívil jsem předvolební setkání s oběma kandidátkami.

 
T. Fischerová                                           D. Filipiová předává dar
 na dary voličům nemá                             voliči - výherci soutěže

   Jak jsem napsal v předchozím článku, setkání s paní Fischerovou neprovázel žádný zájem veřejnosti. Paní Fischerová nepořádala žádnou pompézní podívanou, nerozdávala nic zadarmo.

   Paní Filipiová byla jen součástí velkolepé podívané ODS. Na náměstí krále Jiřího z Poděbrad v Praze 3 přijel kamion s osvětlovací a zvukovou aparaturou,  takže paní Filipiová vystupovala na perfektně vybaveném pódiu. Pod pódiem rozdával štáb ODS tašky s reklamními materiály. Na pódiu zazpíval i zpěvák Pavel Vítek, jehož hlas přitáhl zvědavce z celého okolí. Paní Filipiová předala dar jakémusi mladému hochovi. Byl to, tuším, mp3 přehrávač. Chlapec byl vítězem jakési soutěže, kterou pořádala ODS na svých internetových stránkách.

   Na financování takovéhle kampaně nemá paní Fischerová peníze. Ona sama shání peníze např. pro sdružení „Máme otevřeno“, které se zabývá uplatněním mentálně postižených lidí. Ty nemůže paní Fischerová přesvědčovat, aby jí dali své hlasy.

   Zhruba dva týdny před volbami jsem byl na vernisáži výstavy obrazů před několika lety zemřelého malíře Igora Ševčíka.  Tato výstava se konala v jednom domově důchodců v Praze 10. V rámci úvodních proslovů vystoupil i představitel ODS v Praze 10 (jeho jméno jsem nepostřehl) a předal domovu důchodců za ODS defibrilátor. To je pro toto zařízení jistě velmi užitečný přístroj.

 Na prostředním obrázku je detail předávaného defibrilátoru v pouzdře.

Představitel ODS řekl,  že jeho strana zakoupila takový přístroj pro všechny zařízení pro seniory v Praze 10.  Za domov mu předal jeden z obyvatel krásnou kytici. Připadalo mi to trochu jako výjev ze Švejka, kdy paní hraběnka přinesla Švejkovi do nemocnice husu, Švejk jí okamžitě sežral, aby mu ji nesebrali a následně dostal klystýr. Nepochyboval jsem však o tom, že při volbách za dva týdny někdo důchodcům připomene, která strana byla tak hodná a věnovala jim defibrilátor.

     Paní Táňa Fischerová je bez politické příslušnosti. To, co dělá a jak se rozhoduje, nepodléhá žádným stranickým idejím a koaličním dohodám. Prokázala to již jako nezávislá poslankyně v Poslanecké sněmovně. Paní Fischerová chce prosazovat v Senátu takovou změnu volebního zákona, aby ve volbách měly šanci i jiné strany než zavedené aparátnické ODS. ČSSD a KSČM. Proto jí půjdu dát svůj hlas i ve druhém kole voleb do Senátu Parlamentu České republiky.


Dodatek 25.10.2006:
Kliknete-li na odkaz VIDEO Fischerová – Filipiovámůžete si přehrát televizní debatu mezi Táňou Fischerovou a Danielou Filipiovou, kterou vysílala ČT24 v úterý 24.10. ve 13,05 hod. Debata trvá asi 30 minut. Začíná po zhruba dvouminutových zprávách.
Komentáře
[1]23.10.06 23:55:02Tenisák
Souhlasím s tebou, je fakt, že lidi, co mají málo, se dokáží rozdat pro dobro, a nemusí být před volbami. Dal jsi jasně najevo, že uznáváš lidi, co se angažují po celý rok, než ty, co se angažují jen okolo voleb. Souhlasím s tebou
[2]29.10.06 14:07:19mluvka Tomáš
Volby do Senátu vyhrála Daniela Filipiová. Získala 67% hlasů. Přesto jsem rád, že jsem šel svůj hlas dát Táně Fischerové. nepovažuji to za zbytečnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat